Budapesttåra a'la LCHF

Sidor: (1/4) > >>

Vira:

Budapesttårta a’la LCHF

Botten:
100g mald mandel, 100g malda nötter (eller ta vilka nötter och mandlar ni vill blanda ihop, bara totalsumman blir 200g)
10g flytande hermesetas eller ca ½krm stevia
6 äggvitor

Häll sötningsmedlet i äggvitorna och vispa hårt. Blanda ner mandeln i vitorna.
Häll upp i en avlång bakplåtspappersklädd form. Ca 25x40cm.
Grädda i 175º  ca 20min.

Crème:
6  äggulor
10g  flytande hermesetas eller ca ½krm stevia
100g smör
2dl grädde
smaksätt eventuellt med vanilj
 
Blanda i en kastrull, sjud till tjock smet. Låt svalna. Dela kakan på mitten häll hälften av smeten på undre halvan. Lägg på andra halvan. Bred resten av smeten över kakan. Ställ kallt att stelna. Servera med vispad grädde.

Ungefärligt innehåll /100g:
380kcal, 8g protein, 3g kolhydrater, 35g fett


hemul:

Se där! Nu fick jag ett utförligt recept. Så bra att jag väntade med att prova då.  :tongue:

Vira:

Nästan den komentaren jag trodde skulle komma  :cool_big:

hemul:

He-he! Den andra beskrivningen var bra nog. Har inte kommit mig för bara. Har massor med äggvita i kylen. Tror jag ska frysa en lagom laddning för den där kakan.

Vira:

Jag bakade en marängbotten i kväll. Tänkte eventuellt pröva med grädde emellan.
Något att sätta tänderna i imorgon eftermiddag när vi kommer hem från en (hoppas) härlig SPA dag :cool2:

Sidor: (1/4) > >>