Äggmjölk.

Sidor: << < (4/5) > >>

hemul:

Hörru du Ekub! Den däringa äggcremen, ska man hälla ihop alltihopa och vispa eller vispa gulor och grädde för sig och sedan blanda ihop eller vispa gulorna först, hälla i grädden och vispa mera eller...? :crazy:

berittis:

Googlade på Avidin och fick upp en lååååååång tråd på KiF. Blev inte mycket klokare för det.  :confused3:
Eller som Andina skrev:"Tänk, va' mycke en kan få lära sig ba' för att en gillar ägg... därmed inte sagt att en förstår allt en får lära sig... " :lol:
Ska testa att göra äggmjölk utan vitor. Det blir många bortslägda vitor, jag slänger vitorna på hälften av äggen när jag gör äggröra till frukost.

Ekub:

Jag vet inte hur man gör äggcremen, har inte testat göra den än :redface: Mejla honom som har bloggen och fråga  :crazy:

Har googlat lite dock :lol: Men verkar vara socker i dem flesta varianterna (ärligt har jag inte googlat mycket så är bara min uppfattning än så länge :laugh: ). På något ställe kallades den även för zabaione, som även kallas för sabayon vilket vi gjort en gång för ett tag sedan :lol: Kommer inte exakt ihåg men vi gjorde den över vattenbad med ägg och dessertvin och jag inte missminner mig helt, dock inget socker. Men finns många varianter, en del med mjöl i med, så måste ju fungera med bara ägg och grädde med :whink: Matdags men kan googla mer sedan :smile:

hemul:

Ja! Så klart!

Ekub:

Här är en annan sorts äggkräm http://video.about.com/americanfood/Chocolate-Egg-Cream.htm, googlade egg cream...så måste ju vara det  :whistle: Ska finnas en orginalvariant med ägg och grädde, skulle vara skoj o hitta!  :nod-yes:

Sidor: << < (4/5) > >>