Lättfrusen chokladmousse

Sidor: (1/2) > >>

Fjällmor:

Du behöver
 
100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
en klick smör
en tsk honung
en äggula
 
Älskar du smaken av mörk choklad smälter du ner hela chokladkakan. Vill du ha en mildare smak tar du 2/3 och hackar resterande till dekoration eller blandar ner i smeten som bitar.
 
Vispa 2 dl grädde ganska hårt.
Smält chokladen med smör och honung.
Ställ åt sidan.
Rör ner äggulan.
Rör ner en stor sked vispad grädde.
Och sen en till.
Vänd ner chokladsmeten i resten av grädden.
 
Ställ i frysen en stund tills den börjat frysa men fortfarande är mjuk.
Servera bums med en stor klick vispgrädde på toppen.
 
 


hemul:

Ser jättegott ut! Hur mycket ska chokladen svalna innan man blandar med grädden?

Fjällmor:

Jag rör om lite, sen ner med äggulan, rör om igen, sen ner med grädde.. de första småkluttarna tempererar ju chokladsmeten så det går ganska kvickt att sno ihop.

 :nod-yes:

hemul:

Så den är ganska varm alltså? Och het när du rör i gulorna? :max-shock:

Fjällmor:

njae..het vet jag inte.
Jag smälter ju försiktigt på min fiiina induktionsspis...

 :whistle:

Sidor: (1/2) > >>