Evas rabarberpaj

Sidor: (1/3) > >>

skogsstjrna:

Jag har inte mätt ingredienserna när jag gjorde detta, utan nedanstående är en uppskattning.

1/2 dussin rabarber, skivade
sötningsmedel
1 msk potatismjöl (pga fukten i rabarberna; kan uteslutas om man tar mer kokos)
1/2 dl kokos
1/2 dl hasselnötter, hackade
1/2 dl mandlar, hackade
50 g smör, smält

Lägg rabarberbitarna i en smörad ugnssäker form, häll på sötningsmedel efter smak och ev potatismjöl.
Häll på kokosen. Blanda smör, nötter och mandel och klicka ut överst. Grädda i ugnen i 225 grader Celsius i 15 minuter. Ha koll så det inte blir bränt.

Servera med vispad grädde.

Enjoy!


idalinda:

Tjaha, här kommer du med en rabarber-recept och jag rev ut alla mina rabarber bort från trädgården förra sommaren, för man kunde ju inte laga vettig mat av dom utan socker...
Den växten är ju envis och sticker några skott ut ändå, kanske ska jag vara lite snällare mot dessa skott i vår ...

hemul:

Gillar du inte stevia idalinda? Kräm går fint med bara rabarber och stevia. Yttepyttelite vatten i botten så det inte bränner. Och rabarbervin är jättegott ju!

idalinda:

Jag ska vara snäll mot de skott som envisas då  :cool:

Vira:

Ja, de tycker ja. :whink:

Sidor: (1/3) > >>